Welke yogales past bij jou?

Aanbod Yogalessen Karibu Yoga

Yoga is er voor jou. Kies daarom een les die aansluit op jouw eigen behoefte. Yoga wordt ook wel de kunst van ontspannen genoemd en is niet bedoeld om jezelf in een houding te wringen of met je neus je knieën aan te raken. Tijdens een yogales mag je voelen dat je beweegt, maar Yoga beoefening mag geen pijn doen of klachten verergeren. Yoga beoefen je altijd binnen je eigen mogelijkheden en grenzen. Yoga nodigt uit om je lichaam en je geest te leren kennen en te weten wat je kan doen of laten om je leven gebalanceerd te leven. In elke yogales is aandacht voor beoefening van lichaamshoudingen (asana), adem (pranayama) en meditatie (pratyahara).

Review Francien 7 mei 2022: Femke is een zorgzame docent en geeft fijne, heldere yoga lessen. De sfeer is warm, welkom en veilig, ook als yoga nog helemaal nieuw voor je is.

Voel je welkom om verschillende lessen uit te proberen of neem contact op als je twijfelt over welke les het beste bij je past. Via ons online registratiesysteem Momoyoga kan je zelf je yoga(proef)les inboeken.

Aanmelden proeflesYogales (om)boeken
Gewrichten, Vitaliteit & Ontspanning

Hatha Yoga Mild
Rug Nek Schouders

Deze milde Hatha Yoga is gericht op een zachtere meer bewuste manier van bewegen met extra aandacht voor het Rug, Nek, Schouder gebied. Regelmatige beoefening van deze vorm van yoga, vermindert pijnklachten, houdt het lichaam en de geest soepel en brengt ontspanning. 

In de milde hatha yogales rug, nek & schouder worden alle gewrichten en de rug, de nek en het schoudergebied in het bijzonder versoepeld en versterkt. Je ervaart tijdens de verschillende lichaamshoudingen versterking EN verzachting. 

Zo leer je bijvoorbeeld de kracht in je buik te gebruiken om je (onder)rug te ontlasten. Je ontdekt waar je vaak onbewust spieren aanspant die je beter ruimte kan geven, zoals het neerlaten van de schouders en/of verzachten van de kaken. Dit voorkomt verkramping in je nek en bovenrug en bijv. ook hoofdpijnklachten. Bewustwording van je totale houding is een belangrijk onderdeel om pijn- en spanningsklachten te verminderen. Adembewustzijn is onlosmakelijk verbonden met yoga en de lichaamshoudingen. Ook de adem is een belangrijk onderdeel in deze yogales om te ervaren dat je jezelf fit en vitaal kan voelen, ondanks lichamelijke ongemakken of spanningsklachten. Iedere les wordt afgesloten met een eindontspanning.

Voor wie?

* Alle leeftijden en met name ook voor:
- 50+ ouderen / senioren
- Rug-, Nek- en Schouderklachten
- Gewrichtsklachten (artrose, reuma, pijntjes, osteoporose)
- Herstel na hernia, whiplash
- Fibromyalgie
- Hoofdpijn (chronisch, migraine)
- Overgangsklachten, hormoonklachten

Ervaring met yoga is niet nodig om deel te nemen. 

Review Ingrid 26 februari 2021: "Een yogaschool die voelt als thuiskomen! Fijne yogalessen, met veel persoonlijke aandacht. Ruim aanbod van verschillende lessen en niveaus. De milde lessen zijn erg geschikt en helpend voor mensen met rug en nekklachten (zoals ik)."

Aanmelden proeflesYogales (om)boeken
Lenigheid, Kracht & Ontspanning

Hatha Yoga Energiek

Yoga laat je ervaren om fit, energiek en ontspannen je leven te leven. 

Tijdens de Hatha Yoga Rug Energiek beoefen je lichaamshoudingen met bewustzijn. Iedere asana (lichaamshouding) wordt met aandacht opgebouwd zodat je steeds je eigen mogelijkheden in een houding leert onderzoeken. Adembewustzijn speelt daarbij een grote rol.

Beoefening van verschillende asana’s, vergroten de soepelheid en kracht in je lichaam. In deze les volgen de verschillende houdingen elkaar sneller op. Sommige houdingen zijn meer uitdagend dan in de mildere lessen. De beoefening gaat, net als in het leven zelf, om acceptatie van beperkingen en zien van je nieuwe mogelijkheden. In deze les vergroot je via je lichaamsbewustzijn ook je adem- en mentale bewustzijn. Elke les wordt afgesloten met een eindontspanning.

Voor wie?

* Alle leeftijden zonder lichamelijke beperkingen of chronische pijnklachten
* Wens naar een gezondere levensstijl 

* Bevordering van kracht, lenigheid en soepelheid
* Vermindering Burned-out, spannings- en stressklachten
* Meer uitgerust en bewust in het leven wil staan

Ervaring met yoga is niet nodig om deel te nemen. 

Aanmelden proeflesYogales (om)boeken
Vitaliteit, Herstel & Bewustzijn

Hatha Yoga Mild
Rug & Bekken 

Ben je op zoek naar een zachte, milde yogales, waarin je versoepeling zoekt en toch ook versterking van bepaalde spiergroepen en met name de rug en het bekken? Dan is deze milde yogales iets voor jou!

In deze les ontdek je het belang van een soepele rug en gezonde bekkenbodem. Niet alleen draagt het bekken ons fysiek. Het bekken is ook onlosmakelijk verbonden met ons basisgevoel en mate van (zelf)vertrouwen. Vanuit een stevige, gegronde basis kan je dichter bij jezelf blijven. De kracht vinden om wellicht ook in zwaardere periode van je leven zoals burned-out, (chronische) ziekte of een hectisch leven als moeder/ vader met een drukke baan, gezin en mantelzorger te balanceren. In deze les ervaar je een prachtige combinatie in beweging en herstel op zoek naar ultieme ontspanning. 

Elke dinsdagavond & laatste woensdagochtend van de maand wordt deze les aangeboden i.c.m Yoga nidra. 

Voor wie?

* Geschikt voor alle leeftijden
* Zwangeren / moeders die net zijn bevallen
* Bekkeninstabiliteit
* 50+ / ouderen senioren
* Herstellende van ziekte (kanker, kankerbehandelingen, andere (chronische) ziektebeelden)
* Rugklachten
* Slaapproblemen
* Stress, Burned-out, Spanningsklachten
* Hartproblemen, hoge bloeddruk

Ervaring met yoga is niet nodig om deel te nemen. 

Aanmelden proeflesYogales (om)boeken
Authentieke meditatievorm volgens de Satyananda methode. 

Yoga Nidra

Yoga nidra wordt als een volwaardige les aangeboden EN als extra onderdeel in een aantal reguliere lessen en is vast onderdeel van de XL weekend yogalessen. Yoga Nidra draagt bij aan volledige ontspanning van lichaam en geest. 

Yoga nidra is erop gericht om weer rust en ontspanning in jezelf te vinden. Wekelijkse beoefening van Yoga Nidra heeft een zeer gunstig effect op algeheel herstel en bevordert je slaappatroon. Yoga Nidra is een systematische ontspanningsmeditatietechniek waarbij je op fysiek, mentaal en emotioneel vlak diepe ontspanning leert ervaren. Onderdeel van Yoga Nidra is het Sankalpa. Middels het Sankalpa kan je jouw eigen spirituele groei verdiepen. Het Sankalpa kan je helpen vorm te geven aan je persoonlijke (spirituele) groei. Eigenaresse Femke doceert Yoga Nidra al jarenlang vanuit de authentieke Satyananda methode en helpt je graag om je verder te verdiepen in de kracht van Yoga Nidra. 

Review Marjon 22 maart 2021: “Ik ben een paar jaar geleden bij Karibu yoga begonnen toen het niet zo goed met me ging. Ik sliep slecht en had flink wat lichamelijke klachten. Femke heeft mij met haar yogalessen en yoga nidra als onderdeel daarvan in korte tijd van mijn klachten afgeholpen. Ik kijk nu elke week uit naar de yogales van Femke.”


Voor wie?

* Geschikt voor alle leeftijden
* Vermoeidheidsklachten

* Slaapproblemen
* Stress, Burned-out, Spanningsklachten
* Herstellende van ziekte (kanker, kankerbehandelingen, andere (chronische) ziektebeelden)
* Long Covid
* Hartproblemen, hoge bloeddruk
* Verdieping in bewustzijn, meditatie & spiritualiteit. 

Aanmelden proeflesYogales (om)boeken
Volledige voorbereiding op de bevalling en een herlijk ontspannen moment voor jezelf en je kindje

Zwangerschapsyoga

Gefeliciteerd met je zwangerschap. Elke zwangerschap, ieder lichaam en iedere geboorte is uniek. Wil je op een ontspannen manier je zwangerschap beleven en ervaren hoe je op ontspannen wijze kan bevallen? Of ben je zwanger van een tweede of derde en toe aan een moment voor jezelf en die hummel in je buik?

Met het zwangerschapsyoga aanbod van Karibu Yoga ontdek je alles over de verschillende fasen van de bevalling, lichaamshoudingen om het veranderende lichaam te blijven ontspannen, verschillende houdingen om de weeën op te vangen, baar houdingen, adem- en ontspanningsoefeningen, de invloed van hormonen en de rol van de partner. 

Je kan ook aansluiten in de wekelijkse reguliere lessen. Met name de milde Hatha Yoga Rug & Bekken biedt een uitstekende voorbereiding op de bevalling. 

Goed om te weten

Femke heeft een gespecialiseerde zwangerschapsyogaopleiding afgerond en lesgegeven in de zwangerschapsyogaopleiding bij de erkende yogadocenten opleiding Samsara. Afhankelijk van je verzekering krijg je de yogalessen (deels) vergoed omdat Karibu Yoga geregistreerd is bij de zorgverzekeraars met AGB-code 90101845. Kondigt de geboorte zich eerder aan dan verwacht? Dan kan je na je bevalling de lessen opmaken in de reguliere yogalessen.

Voor wie?

Je hebt geen ervaring met yoga nodig en je hoeft ook niet lenig te zijn. Zwangerschapsyoga is toegankelijk voor iedereen; vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent tot de dag dat je gaat bevallen. Je kan dus ook deelnemen als je geen ervaring hebt met yoga en/of als je klachten hebt zoals bekkeninstabiliteit, rugpijn, hoge bloeddruk of andere zwangerschapskwalen. Yoga helpt om deze klachten te verminderen.

Aanmelden proeflesYogales (om)boeken
Yoga in je eigen vertrouwde omgeving

Online Hatha Yoga Mild

Eigenaresse Femke is in het voorjaar van 2020 gestart met het geven van online lessen omdat de Corona Pandemie vroeg om op een andere manier mee te bewegen met de dagelijkse werkelijkheid. De online lessen zijn nog steeds erg gewild. 

Het grote voordeel van Online Yoga is dat je vanuit je eigen vertrouwde omgeving,  werkplek of vakantieadresje yoga kan beoefenen. Online Yogi's geven aan zich beter te kunnen concentreren, voelen zich vrijer in het beoefenen en ervaren meer overgave in ontspanning. De Online yogales is voor een ieder geschikt omdat de verschillende lichaams-, adem- en ontspanningsoefeningen worden opgebouwd. 

Goed om te weten

Ook voor een online yogales meld je jezelf aan via Momoyoga. Ongeveer 20 minuten voorafgaand aan de les ontvang je via Momoyoga een zoomlink. Via deze link kan je inloggen. De docent is 15 minuten voorafgaand aan de les aanwezig. De les begint op tijd. De online omgeving is veilig omdat Femke alleen geregistreerde deelnemers toe laat in de les. Ook voor of na de online lessen is het mogelijk je vragen te stellen en verdiepende informatie te vragen over de oefeningen of je persoonlijke groei. Het is ook mogelijk om prive sessies online in te boeken. Kan je een keer niet deelnemen in de yogaruimte? Dan mag je de les ook altijd online inhalen.

Review Yolanthe 7 juni 2022: “Wat een geluk heb ik. Ik woon op het platteland van Groningen, geen yoga te bekennen. Toen vond ik een yogajuf in Brabant! Elke week geniet ik van de les van Femke. Ik heb veel yogajuffen en -meesters gehad, maar dit is anders. De combinatie van yoga-oefeningen, meditatie, energetische en spirituele bewustwording is bijzonder. Femke is zacht en heel duidelijk in haar begeleiding. Fijn dat dat werkt, zelfs via het scherm. Ik ben er blij mee!”

 

Voor wie?

De les is geschikt voor eenieder die in zijn of haar vertrouwde omgeving yoga wil beoefenen. Heb je klachten? Geef dit dan voorafgaand aan de les door aan Femke. 

Aanmelden proeflesYogales (om)boeken
Ontdek jouw persoonlijke yoga programma (Sadhana)

Yoga Therapie

Wil je je eigen yoga beoefening verdiepen? Heb je vragen over het verlichten van specifieke klachten? Wil je bewuster in je leven staan en yoga integreren in je dagelijkse leven? Dan is de persoonlijke begeleiding van Yoga Therapie misschien iets voor jou.

Naar aanleiding van jouw vraag op lichamelijk gebied of spirituele groei stelt eigenaresse Femke een persoonlijk programma voor je op. In de yogabeoefening wordt dit ook wel Sadhana genoemd. We zorgen dat het programma afgestemd is op de tijd die je vrij kan maken voor jouw beoefening en past in jouw huidige levensstijl. Zo integreren we yoga in je dagelijkse leven in plaats van dat het weer iets extra’s wordt om te moeten doen. Tussen de sessies door kan je contact met me opnemen als je vragen hebt. Sommige mensen vinden het ook fijn om wekelijks of 1x in de 2 weken een priveles te volgen. De begeleiding kan plaatsvinden in de yogaruimte of op locatie.

Review Ed Mulder 3 mei 2022: “Je veel leert over zowel hoe je lichaam werkt en je verstand geestelijke gesteldheid daardoor samengevoegd worden, waardoor je in balans komt. Femke Kroonen van Karibu is een fenomeen op dit gebied!”

Voor wie?

Voor eenieder die een persoonlijke vraag heeft en zich verder wil verdiepen in de beoefening van yoga.

Aanmelden proeflesYogales (om)boeken
Bied je personeel een gezonde levensstijl of ervaar  samen met je collega's of familie een heerlijke yoga workshop

Workshop & Yoga Sessie

Heb jij wel eens gedacht aan een workshop Yoga als onderdeel van een vrienden uitje, vrijgezellenfeest of bedrijfsuitje? Of zoek jij tijdens je werkweek naar een ont-stress moment en wel eens gedacht aan yoga op locatie of online Lunch Break Yoga? 

Yoga draagt bij aan een gezonde levensstijl. Fitte, vitale medewerkers zijn goud waard. Na een yoga sessie is je concentratie verbetert, voel je meer ontspannen en bovendien zorgt yoga er voor dat je bewuster door de dag heen beweegt. Yoga is ook fun! Yoga zorgt ervoor dat je vaker lacht en plezier hebt in het leven. Hoe leuk is het om samen met je familie (jong en oud) of je vrienden/vriendinnen, of collega's plezier te maken en bovendien lekker te ontspannen tijdens een Yoga uitje?

Maak je wensen kenbaar bij eigenaresse Femke en zij maakt sessies, workshops of uitjes op maat, op locatie, in de yogaruimte of online. 

Aanmelden proeflesYogales (om)boeken
Een heerlijk verwen moment voor jou!

Yoga Specials

Een Yoga Special van Karibu Yoga is een puur ontspanningsmoment voor jezelf. De specials nodigen uit om je persoonlijke en spirituele groei te verdiepen.  Je kan geheel vrijblijvende deelnemen aan de specials in de vorm van XL weekend yogalessen, dag retraites of meerdaagse Yoga verdiepingsdagen. 

Specials waarin jij jezelf kan onderdompelen zoals:

  • XL Weekend Yoga incl. Yoga nidra
  • Yoga Dag Retraite special incl. vegetarische lunch 
  • Meerdaagse Yoga Verdiepingsdagen i.s.m. Swami Annapoorna
  • Yoga en Pranayama (adem)
  • Yoga en meditatie kan je leren
  • Yoga en verbetering van slaap
  • Yoga en de overgang

En nog veel en veel meer… Heb jij een verzoekje of altijd al meer willen weten over een bepaald onderwerp? Laat het dan gerust aan ons weten. Kijk regelmatig op onze Facebook of Instagram pagina voor de meest recente data.

Review Ingrid 26 februari 2021: “De yoga nidra special is elke keer weer een cadeautje.”

Voor wie?

Voor eenieder die zichzelf een heerlijk ontspanningsmoment gunt en zichzelf wil verdiepen in yoga. Ervaring met yoga is niet nodig. Een waar cadeautje om een keer samen met je moeder, dochter, vriendin, partner of collega te ervaren.

Aanmelden proeflesYogales (om)boeken