• Prive Cursus Zwangerschapsyoga

  Zwangerschapsyoga bereidt je op een ontspannen manier voor op de bevalling van je kindje. Op lichamelijk en emotioneel gebied maak je in deze periode grote veranderingen door. Bewustwording, begrip en kennis van alle veranderingen helpen om het lichaam vitaal te houden, jezelf te ontspannen en jullie kindje in aandacht geboren te laten worden. Meld je aan.

  Karibu yoga is geregisteerd bij de VYN (Beroepsvereniging Yogadocenten Nederland) en heeft een zgn. AGB-code. Dit betekent dat je je factuur kan indienen bij de zorgverzekeraar en afhankelijk van je verzekering (een deel) van het cursusgeld vergoed krijgt.

  Voor wie?
  Voor zwangere vrouwen (en hun partner) die zich op persoonlijke, bewuste wijze voor willen bereiden op de komst van hun kindje. Je kan ook deelnemen als je geen ervaring hebt met yoga en als je klachten hebt zoals bekkeninstabiliteit, rugpijn, hoge bloeddruk etc. Yoga helpt om deze klachten te verminderen. 

  De Privé cursus
  De cursus bestaat uit 4 lessen van 60 minuten, in te plannen op een dag en tijdstip naar keuze. In de cursus wordt aandacht besteed aan stadia van de bevalling, invloed van de hormonen en de werking van de bekkenbodem. Je ervaart lichaams- en baarhoudingen, ademhalingsoefeningen, massage- en ontspanningstechnieken. Het is prettig om de cursus samen met je partner te doen. Is dit niet mogelijk dan is het fijn als je partner of degene die je ondersteunt bij de bevalling 1x mee kan komen. Zo zijn jullie ook samen goed voorbereid op de bevalling. 

  Goed om te weten
  Iedere zwangerschap is anders en ieder lichaam is anders, daarom is de begeleiding persoonlijk met aandacht voor jouw mogelijkheden. De docenten hebben een gespecialiseerde erkende zwangerschapsopleiding gevolgd. Er is voldoende ruimte om ook jullie individuele vragen rondom de bevalling te bespreken. Je kan de docent ook altijd om persoonlijk advies vragen. Karibu Yoga staat ingeschreven bij de Beroepsvereniging Yogadocenten Nederland. Daarnaast hebben we een geregistreerde AGB code 90061359. Vele zorgverzekeraars vergoeden afhankelijk van je polis (een deel) van het lesgeld. De factuur met behandeldata kan je achteraf declareren. Raadpleeg bij klachten ook altijd je huisarts of verloskundige. Kan je tijdens de cursus een keer niet? Dan blijft de les staan en kan je na de bevalling meedoen met de reguliere yogales.

  Is je vriendin of zus ook zwanger? Dan kan je samen een prive cursus komen volgen. Meld je aan.