• Shantala Babymassage

  Baby's verlangen na hun geboorte naar intimiteit, warmte en lichamelijk contact. Aanraken en aangeraakt worden versterkt de liefde en de verbinding tussen ouder en kind. Masseren is een prachtige manier van communiceren waarbij je een basis creëert van vertrouwen, ontspanning en plezier. 

  Deelname
  We willen graag dat de babymassage cursus past in jullie nieuwe ritme. Heb je interesse in de cursus geef dan op het aanmeldformulier aan bij opmerkingen welke ochtenden of middagen door de week of in het weekend je de cursus zou willen volgen. Zo zoeken we naar een geschikt moment voor zoveel mogelijk cursisten. De cursus start iedere maand en bij voldoende animo op meerdere dagdelen. Je kan de cursus ook samen met je partner volgen, hiervoor geldt een aangepast tarief.

  Voor wie?
  Voor baby's van 6 weken tot ongeveer 9 maanden, samen met hun vader en/of moeder. Baby's voor 6 weken moeten vaak wennen aan alle nieuwe indrukken buiten de geborgenheid in de baarmoeder. Het geniet daarom de voorkeur te starten vanaf 6 weken. 

  De cursus
  Aandacht, ontspanning, plezier, liefdevol en in verbinding... Tijdens de cursus leert de docent je de Shantala babymassage techniek die gericht is op warme, constante, ritmische aanraking. Het zijn massagetechnieken die in aandacht en met gerichte aanraking worden uitgevoerd. Naast de technieken leer je ook rijmpjes en liedjes die je kan gebruiken bij de massage. Als ouder leer je de lichaamstaal van je kind kennen, hoe je ook zelf bewust de tijd kan nemen om te ontspannen en leer je vertrouwen op je ouder intuïtie. Voor je baby kent massage vele voordelen: het ontspant bij onrust, overstrekken en gespannenheid, het verbetert slaapgedrag en ademhaling, vermindert darmkrampjes en huilen, verbetert de tastzin, de gemoedstoestand en de bloedsomloop. 

  De Shantala babymassage techniek is ontdekt door de Franse arts Leboyer. Deze arts is bekend vanwege zijn inzet voor kindvriendelijke bevallingen. In India heeft hij massagetechnieken geleerd van moeder Shantaladie. Uit respect naar Shantaladie en haar moeder heeft hij de technieken verder onderzocht en de babymassage naar haar vernoemd. 

  Goed om te weten
  Trek makkelijk zittende kleding aan. Neem een handdoek, plasdoeken, schone luier en eventueel een voedkussen mee als je dat prettig vindt. Massage olie is te koop in de studio. Een cursus bestaat uit 4 lessen. Als je niet kan, kan je deze les bij een andere cursus inhalen. De les duurt 90 minuten incl. de tijd voor een kopje thee. Karibu Yoga is geregistreerd in het register RGDB 'Register gecertificeerde Docenten Babymassage'. Er bestaat altijd de mogelijkheid je persoonlijke vragen te stellen aan de docent.