• Kinderyoga en Ouder-Kind Yoga

  Kinderyoga brengt je kind plezier, creativiteit en ontspanning. Het zelfvertrouwen, lichaamsbesef en zelfbewustzijn neemt toe. Yoga vergroot het concentratievermogen en ontwikkelt de hersenstructuur. Kinderyoga kan klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, spanning, angst of plasproblemen verminderen.

  De Data en Mogelijkheden
  De kinderyoga is een samenwerking tussen Kidsbalanz en Karibu Yoga. Voor actuele data voor de start van de kinderyoga cursussen kun je kijken op de website van Kidsbalanz. De les wordt gegeven door Ilse Uitdehaag, zij is erkend en gediplomeerd kinderyogadocent.

  Voor wie?
  Kinderen van 4 t/m 12 jaar. De ervaringswereld, de sociale contacten en de motorische vaardigheden van een kind zeggen soms meer dan zijn of haar leeftijd. Ieder kind is uniek in zijn ontwikkeling. Is je kind jonger dan 4 of ouder dan 12 jaar, meld hem of haar toch aan. We zijn een aanmeldingslijst gestart voor peuter en jongeren yoga.

  De Yogales
  De kinderyogalessen worden opgebouwd rondom thema's.  In de les worden yogahoudingen en bewegingen gedaan, samenwerkings- en vertrouwensspelen, ademoefeningen en -spelletjes en ontspannings- en meditatieoefeningen. Er wordt gebruikt gemaakt van muziek, liedjes en materialen zoals touwen, kleurtjes, doeken, bladeren, bloemen, bellenblazen etc. De yogalessen worden gegeven door een gespecialiseerde kinderyogadocent. 

  Goed om te weten
  Het is prettig om 5 -10 minuten voor de les aanwezig te zijn. Ouders kunnen eventueel op hun kinderen wachten in een wachtruimte met wifi-verbinding. Het is prettig als je kind voor de les naar het toilet is geweest, geen snoep meeneemt in de yogaruimte en kettinkjes en armbanden afdoet.