• Fijne, rustige sfeer

  Femke geeft blijk van veel zorg en detail in haar wekelijks variërende lessen. Haar kennis van het menselijk lichaam zorgt er voor, dat voor elk fysiek bezwaar ad hoc een alternatief wordt gevonden. Van harte aanbevolen!

  Ik heb veel van haar geleerd

  De rustige houding van Femke gecombineerd met een energieke uitstraling maken haar tot een hele fijne docent. Zij heeft veel kennis en let goed op het individu. Dit overigens zonder je 'bekeken' te voelen. Haar stem is motiverend en rustgevend.

  Jezelf zijn

  There is a voice that doesn't use words. Listen - Rumi

 • Veel gestelde vragen

  Hieronder staat een aantal veel gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij, neem dan gerust contact op.

  Inhalen & Geldigheidsduur, Yoga Algemeen, Yoga beoefening, Vergoedingen, Kosten & AV

  Inhalen en Geldigheidsduur

  Kan ik een les inhalen?
  Als je minimaal 48 uur voorafgaand aan een les laat weten dat je er niet bent, kan je deze les gedurende de termijn van de lessenkaart of abonnementsperiode inhalen. Informeer vooraf altijd of er plek is, anders kunnen wij je plek niet garanderen. Misschien vind je het leuk een keer een andere les te proberen. Er vindt geen restitutie plaats in de vorm van geld op niet afgenomen lessen en de inhaallessen kunnen niet als reguliere lessen worden ingezet. 

  Ik heb een maandabonnement, hoe gaat dat tijdens de schoolvakanties?
  Tijdens de vakanties is er een aangepast rooster. Kan je zelf niet deelnemen tijdens de vakantie of is er geen les op jouw gebruikelijke tijd, dan kan je je les binnen een maand inhalen. Tijdens de zomerperiode is Karibu Yoga een maand gesloten. Deze maand betaal je ook geen lesgeld.

  Hoe lang is mijn lessenkaart geldig?
  Je yogalessen kaart is 3 of 4 maanden geldig na de uitgifte datum. Alle kaarten zijn strikt persoonlijk. Er vind geen restitutie plaats in de vorm van geld op niet afgenomen lessen. Tijdens de zomerperiode is Karibu Yoga een maand gesloten, deze maand telt niet mee voor de geldigheidsduur van de leskaart.

  Yoga algemeen

  Wat is Yoga eigenlijk?
  Yoga leidt tot het bereiken van innerlijk evenwicht. Dit wordt gedaan met behulp van het uitvoeren van lichaamshoudingen (asana), adem oefeningen (pranayama), concentratie en meditatie. Het woord yoga is afgeleid van de Sanskriet wortel 'yuj'. Yuj betekent verbinden, samenvoegen, vastmaken, het juk opleggen bij trekdieren, het richten en concentreren van de aandacht, gebruiken en toepassen. Het woord kan het best vertaald worden als vereniging of gemeenschap. Een vertaling vanuit de Bhagavad Gita volgens Gandhi luidt: "Yoga betekent het onderwerpen van alle krachten van lichaam, ziel en geest aan de Hoogste Universele Geest (Paramātmā). Het uitgangspunt van Yoga is het disciplineren van het Intellekt, het verstand, de emoties, de wil. Yoga betekent een vorm van zielerust, waardoor men in staat is alle aspecten van het bestaan op evenwichtige wijze te benaderen".

  Is yoga een geloof of religie?
  Yoga is geen religie. Yoga is niet bedoeld om mensen te bekeren of een levensopvatting opdringen. Yoga is een van de zes orthodoxe systemen van de Indiase filosofie. Volgens het Indiase denken is de Hoogste Universele Geest (Paramātmā) in alle dingen aanwezig. De individuele menselijke geest (jīvātmā) is een deeltje van deze Universele Geest. De term yoga is gekozen, omdat dit systeem leert op welke wijze de jīvātmā verenigd kan worden met de Paramātmā, en hierdoor bevrijding kan bereiken. Yoga kan een fijne aanvulling zijn en verdieping brengen in de individuele religie.

  Welke vorm van yoga of yogaschool past bij mij?
  Dit is voor iedereen verschillend. Je kan het beste een paar verschillende vormen en scholen uit proberen. Yoga brengt een veranderingsproces in gang op lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak. Geef de beoefening van yoga daarom minimaal een half jaar de kans om je lichaam en geest aan deze verandering te laten wennen en besluit daarna of je al dan niet door wilt gaan met de beoefening van yoga.

  Yoga Beoefening

  Kan ik aan yoga doen als ik geblesseerd ben?
  Jazeker. Met name de milde mindful yoga is geschikt voor mensen met klachten. Met deze vorm van yoga houd je spieren soepel en smeer je gewrichten zonder deze te belasten. Bovendien zorgen de zachte oefeningen ervoor dat spanningen afnemen. Het is belangrijk dat je het advies van je arts opvolgt en je yogadocent informeert over je fysieke of mentale gesteldheid. Op deze manier kan de docent je op individuele wijze adviseren binnen jouw mogelijkheden en met respect voor jouw grens.

  Zijn er ook mannen die aan yoga doen?
  Er zijn zeker mannen die aan yoga doen. Bedrijfsyoga en Rug - Nek - Schouder yoga is erg populair bij mannen. Mannen brengen vaak veel tijd door achter hun computer of in de auto waardoor zij veel rugklachten ontwikkelen. Yoga met extra aandacht voor dit gebied zorgt ervoor dat de klachten verminderen. Ook bij 50+ ouderen yoga komen steeds meer mannen naar de yogales.

  Kan ik ook thuis yoga oefeningen doen?
  Natuurlijk kan dat! Weet je niet zo goed hoe je moet beginnen of welke oefeningen je kan doen, vraag de docent om informatie of neem vrijblijvend contact op voor advies over een thuisprogramma.

  Zit er een bepaalde leeftijd aan yoga?
  Nee hoor! Je kan yoga blijven doen zo lang het prettig voor je is. Rust roest, op een zachte manier blijven bewegen houdt het lichaam soepel en ook de geest vitaal. De 50+ ouderen - senioren yoga is gericht op de oudere cursist. De bewegingen zijn zacht en er wordt veel geoefend op de stoel.

  Kan ik aan yoga doen als ik zwanger ben?
  Sommige deskundigen rondom yoga en zwangerschap geven aan dat je in het 1e trimester van je zwangerschap beter geen yoga kunt doen en dat je gebaat bent bij optimale rust. Wellicht is het goed te doen wat prettig voelt voor jezelf. En misschien vind je het juist fijn om in die eerste euforische, spannende periode een moment voor jezelf te hebben. Geef altijd aan je docent aan dat je zwanger bent, met name torsi houdingen die het lichaam reinigen zijn af te raden in de eerste periode, evenals bepaalde adem oefeningen. Vanaf 16 weken kan je deelnemen aan de speciale zwangerschapsyogales.

  Vergoedingen, Kosten & Algemene Voorwaarden

  Wat kost een yogales?
  De prijs is afhankelijk van een aantal factoren, de duur van de les, soort les en of je een losse les, een lessenkaart of een maandelijkse abonnement neemt. Je kan de specifieke kosten vinden onder tarieven.

  Vergoed mijn zorgverzekeraar de kosten?
  Afhankelijk van je zorgverzekeraar en de soort verzekering kan je het volledige bedrag of een deel van de kosten vergoed krijgen. Karibu Yoga is aspirant lid van de beroepsvereniging en na verwachting wordt het volledige lidmaatschap in juli 2015 gerealiseerd. Het kan zijn dat de Zorgverzekeraar naar deze inschrijving vraagt. Indien je een factuur nodig hebt voor de declaratie dan kan je deze opvragen door contact op te nemen.

  Waar vind ik de algemene voorwaarden van Karibu Yoga?
  De algemene voorwaarden zijn te downloaden onder aan de website.