• Tieneryoga

  Vloeiend en ritmisch bewegen op populaire muziek en ook rust, kalmte en ontspanning ervaren. Met tieneryoga versterk je je spieren, waardoor je kracht toeneemt en conditie verbeterd wordt. Yogahoudingen en ademhalings- en ontspanningsoefeningen bevorderen je flexibiliteit en zorgen ervoor dat je tot rust komt. Je kan, samen met je vriendin, een proefles volgen voor 5 euro p.p.

  De Data en Mogelijkheden
  Heb je interesse in de tieneryoga, stuur dan een mail naar info@karibuyoga.nl en vraag naar data en lestijden. 

  Voor wie?
  Tieneryoga is voor tieners van 12 t/m 17 - 18 jaar. Yoga ervaring is niet vereist. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk. Er wordt gewerkt met kleine groepen van max. 8 - 10 personen zodat er voldoende persoonlijke aandacht is voor iedereen. 

  De Yogales
  Elke les begint met rustig bij jezelf te komen, door aandacht te besteden aan de ademhaling. Daarna volgen er asana’s (houdingen) uit de hatha yoga. De houdingen zijn niet alleen fijn om te doen, maar brengen je daadwerkelijk in contact met je lichaam, waardoor je zelfvertrouwen groter wordt en je lekkerder in je vel komt te zitten. Door je tijdens de houdingen op de ademhaling te concentreren, kom je los van de gedachten die door je hoofd gaan. Hier word je kalm en rustig van en leer je beter om te gaan met je emoties. Soms komt duo yoga aan bod. Dit zijn oefeningen die je met z'n tweeën doet, waarbij alles draait om samenwerken, verbinding maken en vertrouwen. De tieners leren ook een yogadans. Hierbij wordt er vloeiend en ritmisch bewogen vanuit de ene asana naar de andere asana. Dit wordt ondersteund door populaire muziek. Een echte workout voor tieners! De les wordt rustig afgebouwd en eindigt met een eindontspanning. De oefeningen versterken de spieren, waardoor je kracht toeneemt en conditie verbeterd wordt. Daarnaast verhogen de yogahoudingen je flexibiliteit en ontspannen je lichaam. Het mooie van yoga is, het is niet prestatiegericht!

  Goed om te weten
  Het is prettig om 5 -10 minuten voor de les aanwezig te zijn. Inhoudelijk overleg over de les of tiener vindt plaats via Jose Smulders de tieneryogadocent. Aan- en afmelden, betalingen en administratieve zaken gaan via info@karibuyoga.nl. Ouders kunnen eventueel op hun tieners wachten in een wachtruimte met wifi-verbinding.