• Rug Yoga

  In India wordt gezegd dat de soepelheid van je ruggengraat, je ware leeftijd bepaalt. Hoe soepel is jouw ruggengraat? Sta je elke ochtend op met pijn in je rug? Heb je regelmatig last van je nek en je schouders na een dag werken? Yoga kan rug-, nek- en schouderklachten aanzienlijk verminderen en zelfs laten verdwijnen. 

  Voor wie?
  Voor mensen met rugpijn of rugklachten, nek- en schouderklachten. Ook voor mensen met hernia, beginnende hernia, herstellend van hernia, ischias, spitklachten of andere gerelateerde klachten. 

  De Yogales
  In deze les is er aandacht voor oefeningen in het nek- en schoudergebied. Daarnaast worden er oefeningen gedaan om de ruggengraat soepel te maken of te houden. De oefeningen zijn niet alleen gericht op het rug-, nek- en schoudergebied omdat de vitaliteit in deze gebieden ook bepaald wordt door een goede basis in zowel zittende, staande en liggende houdingen. Eerder genoemde klachten zijn vaak ook stress gerelateerd. Adem- en ontspanningsoefeningen zorgen ervoor dat spanningsklachten verminderen. 

  Goed om te weten
  De yogadocenten hebben een specialisatie gevolgd in yoga voor rug-, nek- en schouderklachten. Informeer de docent altijd goed over je lichamelijke conditie. Raadpleeg indien nodig een arts of een specialist. Bij voldoende aanmeldingen starten de lessen in september 2015. Tot die tijd kan je ook deelnemen in de milde mindful yoga. Yoga met aandacht voor rug-, nek- schoudergebied is ook mogelijk als mindful bedrijfsyoga. Neem contact op voor meer informatie.