• Yin Yoga

  Yin Yoga is één van de zachtere vormen binnen de Yoga. Het is ontwikkeld door de Amerikaan Paul Grilley. Hij ontdekte dat als je lang en passief in Yogahoudingen blijft, dit een diepgaand effect heeft op dieper gelegen weefsel in het lichaam. In deze vorm ligt de focus op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. In Yin Yogahoudingen werk je met compressie en stretch. Dit zorgt het voor een betere doorbloeding en hydratatie van weefsel in je lichaam en laat op een subtiele manier je energie weer stromen. 

Om de houdingen langer en bewegingsloos vast te kunnen houden, ga je op zoek naar een functionele houding voor jouw lichaam.

  Hiermee bedoel ik: voorafgaand aan een houding wordt er uitgelegd hoe een houding er volgens de ‘boekjes’ uit zou moeten zien en wat je wel en niet moet voelen. Je brengt jezelf daarna in de houding en gaat na of je voelt wat er is aangegeven. Is dat niet zo ga je spelen met een houding in plaats van meteen Yogaprops erbij te pakken. Je leert zo beter je lichaam kennen en ook respecteren. Als het uiteindelijk toch nodig is om materialen te gebruiken, zijn ze altijd bij de hand om je houding te ondersteunen. Tijdens dit proces van het vinden van ‘jouw’ houding helpt ik je graag.

  Voor wie?
  Voor iedereen die op zoek is naar een zachte yoga vorm en op zoek zijn naar het vinden van verstilling in lichaam, adem en uiteindelijk in geest.

  Goed om te weten
  De docenten hebben ruime ervaring in het doceren van Yin Yoga lessen. De Yin Yoga lessen worden ook gegeven in combinatie met een verkorte versie van de yoga nidra voor een optimale ontspanning. Karibu Yoga is aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland en het CRKBO Centraal Register Kort Beroepsonderwijs.